UN ANY SENSE CAP RESPOSTA

Hui 18 de Gener es complix el primer any que el regidor d'Urbanisme D. Jorge Bellver, va anunciar les mesures a pendre per a recuperar l'antic Convent de la Puritat, la muralla del segle XV-XVII descoberta per membres de Acció pel Patrimoni Valencià i nivell 3 per a la façana de la Casa Natal de Francisco Pérez Bayer.
A data de hui, el consistori valencià incomplix la Llei d'Arbres Monumentals de la Comunitat Valenciana, la Llei de Protecció Patrimonial, i a més encara no ha realitzat cap partida presupostaria per a la recuperació d'esta zona de gran valor cultural i històric, ni veiem que tinguen cap intenció de fer-ho.

Este any, a més de caure l'edifici paralel a la Casa de Pérez Bayer, provocant el patiment de varies famílies que encara no tenen la seua vivenda, Acció pel Patrimoni Valencià, ha rebut molts recoltzaments , a més de la perseverància del Sr. Santiago Grisolia qui va exigir reiteradament la protecció del edifici, com també l'adhesió per majoria absoluta de la corporació municipal de Benicàssim, però la poqueta sensibilitat existent del govern municipal valencià, no solament ignorant a la nostra associació, que a més, des de llavors l'Ajuntament de Benicàssim no ha rebut cap resposta a la seua petició per a protegir la casa natalícia.

Acció pel Patrimoni Valencià, seguirà treballant per a conseguir que el nº6 del Carrer Palomar es convertisca en el Museu de la Il.lustració Valenciana, per tant anunciem que amb la col.laboració de les autoritats de Benicàssim anem a Declarar el día 26 de Gener en el Cap i Casal, "2011 Any de la Il.lustració Valenciana",eixe any es complirà el 300 aniversari del naiximent d'uns dels exponents més importants de la il.lustració no tan sols valenciana si no també espanyola, Francisco Pérez Bayer, serà´l'any per a recordar les figures d'este moviment cultural que tingué personatges destacats originaris del poble valencià.