Pròxim dissabte 18 d'octubre, a partir de les 11:00 hores: NO VOLEM CAP HOTEL


Feliç 9 d'Octubre, día del Poble Valencià

Valencianes i Valencians, hui 9 d'Octubre de 2008 volem des d'Acció pel Patrimoni Valencià, felicitar i reivindicar en el día del nostre poble, la nostra identitat i recuperació del nostre patrimoni, volem hui com tots els dies, que sigam treballant junts per aconseguir fer mes progrés com a poble que viu pels seus habitants i per la nostra arrelada cultura.
A totes i a tots, estigau en qualsevol municipi del territori valencià, disfruteu d'este día pensant en el futur i en tindre este projecte tan emocionant com el defendre la cultura valenciana.

SÍ, al Protocol del Castell d'Alaquàs.

L’Ajuntament d’Alaquàs i Acció pel Patrimoni Valencià, han rebut la carta d'adhesió per part de En Santiago Grisolia en nom del Consell Valencià de Cultura, al “Protocol del Castell d' Alaquàs”. Este protocol firmat entre l'Alcalde d'Alaquàs i actual Secretari General del PSPV-PSOE En Jorge Alarte i el President dAcció pel Patrimoni Valencià Luis Ramírez, és va realitzar el passat mes de febrer amb el recolzament en eixe moment de l'Associació d'Amics dels Castells d'Espanya (Delegació Valenciana) i el Director del Museu Nacional de Ceràmica, entre altres entitats. Este acord, és un avanç cap a la recuperació patrimonial de la Comunitat Valenciana, i de les necessitats dels municipis valencians per a poder saber els mecanismes oportuns per a rehabilitar i assessorar-se en temes que per desgràcia no facilita la Conselleria de Cultura (i de la qual esta Associació APV pot donar part que les sol·licituds en temes de cultura poden sobre passar els dos anys o no rebre-las mai). Acció pel Patrimoni Valencià, va voler que este protocol i el qual ens unix més per a defendre un dels nostres pilars culturals com els nostres monuments, i que fora sense lloc a dubte un escenari brillant, i que servisca d'eixemple, este marc i el brinda Alaquàs i la seua recuperació pública del seu Castell, en el govern del seu Alcalde En Jorge Alarte. Entre els diferents punts d'este acord, l'Alcalde d'Alaquàs Jorge Alarte es va comprometre als següents punts:
1.-Promoure la realització d'un congrés entre els governs municipals que desitgen participar, i sobretot dels regidors i responsables del patrimoni per a fomentar la tramitació i l'intercanvi d'estudis per a la protecció cultural local.
2.-Participar en la creació d'un centre fomentat des de la Conselleria de Cultura, i el Ministeri de Cultura tant per a l'assessorament jurídic i patrimonial com per a la recuperació del patrimoni i el seu foment.
3.-Intercanvi i foment de jornades i Exposicions, com debats perquè es puga crear un “Centre Assessor per a la protecció i rehabilitació del Patrimoni de la Comunitat Valenciana”, com la seua posada en valor i la seua divulgació.
4.-Promoure beques i ajudes per a la creació d'un Centre d'Estudis Aplicats així com perquè es puga crear un valor jurídic davant la necessitat de recuperar un bé comú perquè siga públic, prestant un servici general a la ciutadania.
Tots estos punts són els quals engloben l'esperit de la recuperació del patrimoni i que s'ha plasmat en “el Protocol del Castell’d Alaquàs”, a partir d'ara este projecte que té el recolzament i el valor d'entitats amb pes cultural en nostra Comunitat, serà enviat als diferents municipis del territori Valencià perquè tots junts avancem en la recuperació d'este bé tan singular i que per desgràcia es veu afectat moltes vegades, per decisions polítiques que no respecten les institucions que hui ens donen el sí al nostre projecte, per a la ciutadania valenciana.