Per la fomentació del Socarrat Valencià


UN PATRIMONI, NOSTRES POBLES

Acció pel Patrimoni Valencià, inagurarà pròximament una secció dedicada als representants dels diferents municipis de la Comunitat Valenciana. Estes entrevistes eixiran en la nostra pàgina web tots els diumenges i podrem saber les diferents opinions que existixen sobre el patrimoni dels nostres municipis i en general del poble valencià. Totes les opinions i projectes eixiran reflectits en esta secció que el que intenta és promoure i recuperar el patrimoni valencià i fer un lloc de diàleg per a entendre millor les opinions dels nostres pobles.

EL TRIBUNAL DE LES AIGÜES CANDIDATA INMATERIAL PER L'UNESCO

L'àrea de Patrimoni Cultural Valencià està preparant la candidatura composta conjuntament pel Consell d'Homens Bons de l'Horta de Múrcia i el Tribunal de l'Aigües de l'Horta de València per formar part de la "Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de l'Unesco. En un comunicat, la directora general de Patrimoni Cultural Valencià, Pau Oms, ha destacat que la seua visita hui a la sessió del Tribunal de les Aigües es deu al "compromís formal" entre la Generalitat i el propi Tribunal" en esta candidatura".Per a la directora general "el Tribunal és l'expressió viva i pròxima d'una cultura totalment identificada amb el territori, els seus habitants i la seua història rica i densa", per la qual cosa tant la Generalitat com el Tribunal s'han compromès a impulsar esta candidatura. En este sentit Olmos ha assenyalat que "esta aspiració tan legítima com necessària", significa "la protecció d'un bé que suposa molt més que l'expressió d'unes maneres racionals i justes d'administrar l'aigüa entre els agricultors de l'Horta. "Encara que el termini per presentar la candidatura finalitza el pròxim 30 de setembre, la responsable de Patrimoni en la Comunitat ha destacat que "s'està treballant àrduament des de 2007" i que la documentació i el material audiovisual que han d'acompanyar a la candidatura es troba "en estat molt avançat".

Reunió amb la Regidora de Cultura de València

El Passat 24 de Juny va tenir lloc la primera reunió entre la Regidora de Cultura, i el Regidor de Patrimoni de Benicàssim Domingo Ferrando, i el President de Acció pel Patrimoni Valencià Lluís Ramírez. El punt de partida d'este contacte entre les diferents administració i representacions cíviques valencianes va posar com objectiu el compromís del 2011 en l'Any de la Il·lustració Valenciana, i la conservació de la casa natalicia de Francisco Pérez Bayer. Domingo Ferrando va mostrar l'afecte entre els diferents municipis valencians i el ferm compromís que almenys a València es conserve la casa del nostre Il·lustre paisà i que es fomente la seua figura. Lluís Ramirez també va reivindicar la casa com símbol del projecte d'esta commemoració com la visita al lloc per a què es comprove que és l'única solució per a protegir la casa i el jardí del desaparegut convent de la Puridad. La conclusió d'esta primera reunió és optimista i valora l'atenció de les autoritats del Cap i Casal, però insistint en la reafirmació i dialeg per a promoure un projecte comú per al 2011.

3 de Juliol a les Víctimes del Metro de València

Des del Consell de Acció pel Patrimoni Valencià, volem transmetre el nostre mes sentir estima i afecte en este dia tan tràgic per al poble valencià com és el 2º aniversário de l'Accident de Metro en Jesús. Des de la Directiva vos enviem el nostre recoltzament a tots els familiars i amics que han hagut de lluitar i tornar a reprendre la seua vida sense els seus éssers benvolguts, i que tant vosaltres com nosaltres mai seran oblidats. Que Descansen sempre en Pau.